DJ'ler

John Yingren Tan

John Tan, İngiltere, Manchester merkezli.

Eskiden dans etmeyen ve müzik geçmişi olmayan çok sıradan bir adamdı, ancak on beş yıl önce kronik bir tango bağımlılığı teşhisi kondu ve bu onu fanatik bir milongueroya dönüştürdü. Tedaviyi bulana kadar, şu anda hastalığını hafifletmek için günlük yüksek dozda tango müziği reçetesi alıyor.

Yaklaşımı çok basit; dans pisti Dj'in çaldığı müziği kışkırtır çünkü DJ'in ilhamı sadece dansçılardan gelir.

John ağırlıklı olarak çaldığı müziğin kalitesine odaklanıyor, müzik kaynağını araştırmak ve eski haline getirmek için epey zaman harcadı ve yalnızca dansçılar için dans edilebilecek en iyi koleksiyonu çalacağına söz verdi. Çaldığı müzik eski dönem tangolarından altın çağa kadar uzanıyor ve her zaman 1950/60'lardan yeni tangonun küçük bir çeşidini içeriyor.

Tandalarında ve hatta tandayı oluşturan şarkıların arasında güçlü tempo ve yüksek enerji yaratmayı seviyor. Dansçılara, çaldığı klasiğin her parçasının duygularını hissetmelerini, en değerli 12 dakikayı partnerleriyle bir tandada paylaşmalarını sağlamakta kararlı.

"Ne çaldığım önemli değil, normalde bundan sonra ne olacağına dansçıların karar vermesine izin veririm ve sadece herkes için en iyi anı yaratmaya yardımcı olurum. Dikte ettiğim tek şey, dansçıların milongada dans etmeyi bırakması, ama bu onlara asla izin vermeyeceğim bir şey çünkü sadece dansçılar için çalıyorum, gerçek dansçılar.”

John Tan, Big Pop Manchester Tango Maratonu'nu organize ediyor ve ara sıra, sahip olduğumuz araçları kullanarak bir tango partisi yaratma konusundaki deneyimlerini paylaşarak DJ atölyeleri düzenliyor.